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quarta-feira, 26 de fevereiro de 2014

Massa com Courgette

[Português & English] Vegetarian
[Português] 



Bom dia a todos, 

Acho que ainda venho a tempo de vos dar uma receita para o almoço. Já vemos uns dias de sol, portanto isto já apetece outras comidas.

Para o almoço de hoje, que tal uma Massa com Courgette?

Sabem que sou fã incondicional do rápido e bom (e de preferência que não suje muita coisa!).

Eis o que precisam para hoje:

Tomate
Courgette
Cebola
Pimento Vermelho
Alho
Queijo (à vossa escolha)
Massa (também esta à vossa escolha)
Azeite
Pimenta preta
Sal

Ora bem, coloquem a água com sal e um fio de azeite a ferver para a massa, e quando esta começar a ferver, coloquem a vossa massa escolhida lá dentro! Cozam até ficar al dente. 
Eu usei um tacho muito polivalente, e antiaderente, de modo a que tirei a massa para outro recipiente e usei-o para fazer o restante. 
Coloquem um fio de azeite, alho e cebola picado e deixem alourar. Cortem a courgette ao vosso gosto, tal como o tomate e o pimento. Eu prefiro pedaços pequenos. Juntem tudo no tacho e deixem cozinhar um pouco. Acrescentem o sal, pimenta preta e um pouco de alho em pó. Quando virem que os legumes já estão salteados (não precisam de os cozinhar muito, aliás não devem!), desliguem o fogão. Juntem a massa ao tacho e revolvam tudo, no fim polvilhem o queijo por cima.

Espero que gostem, e um bom almoço e dia para vocês :)



[English] 


Good morning everyone,

I think that I still come in time to give you a lunch recipe. We're already spotting some sunny days, so it already feels like eating other type of food.

For lunch today, how about Zucchini Pasta?

You know that I am and unconditionally fan of good and fast (and also of a clean, few dirty dishes recipe!).

Here's what you'll need for today:

Tomato
Zucchini
Onion
Red Bell Pepper
Garlic
Cheese (your choice)
Pasta (also your choice)
Olive Oil
Black Pepper
Salt

So, let’s start by putting some water with salt and a pinch of olive oil, boiling for the pasta, once it starts to boil, join in the pasta you picked! Boil it until it is al dente.
I used a versatile pot, and also anti-adherent, this way I placed the pasta in another recipient and used it to do the rest.
Put some olive oil, chopped garlic and onion and let it cook for a minute. Cut the zucchini at your taste, along with the tomato and bell pepper. I prefer small size chunks. Join the vegetables in the pot and let it cook a little. Add the salt, black pepper and little bit of powdered garlic. When you see that the vegetables are ready (you don't have to cook them too much, actually you shouldn't!), turn off the stove. Join in the pasta and blend everything together, in the end sprinkle the cheese on top.

I hope you liked it, a good lunch and a great day to you all :)

Love,

C


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